• Winkelwagen

    0 item(s)
    0,00

Renacer - Fabian

Titel : Renacer

Artiest(en) : Fabian

Genre : Salsa

Medium : CD

Jaar : 2004

Label : Ladynamica


€ 15,00

Stuks

"Renacer` is de titel van de eerste CD van Fabian Nodarse uit 2004. Fabian is een Cubaanse zanger, kleinzoon van een bekende musicus uit het Cuba uit de jaren vijftig. Fabian volgde een muziekopleiding in Havana, zong in verschillende orkesten en besloot in 1999 zijn hart te volgen; hij trouwde met een Nederlandse vrouw en vestigde zich hier.
Vrijwel direct werd hij gevraagd als zanger van een van de meest toonaangevende salsaorkesten van Nederland : Rumbatá. In de paar jaar dat Fabian in Nederland is, heeft hij op vele festivals gezongen waaronder het North Sea Jazzfestival, in theaters in heel Nederland en in het buitenland en heeft hij op het podium gestaan met Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer. Fabian is een écht podiumdier op Caribische wijze. Hij brengt sfeer en swingt met enorme energie waardoor het publiek zich vanzelf vrolijk voelt en gaat dansen. Hij wordt niet voor niets de "Huracan de la salsa" genoemd.
Fabian is naast zanger, ook componist en tekstschrijver. Omdat Fabian zijn muzikale smaak tot uiting wilde brengen begon hij al snel muziek te schrijven voor zijn eigen project, wat inmiddels geresulteerd heeft in 11 opnames die met de crème de la crème van de in Nederland wonende musici tot stand gekomen zijn. Fabian beheerst alle mogelijke stijlen; de muziek heeft invloeden van verschillende genres en moderne ritmes zoals salsa, latin-pop, balada, gitano-pop en timba. Het is een muzikale fusion geworden; de muziek drukt uit wie hij zelf is : een fusion tussen verschillende werelddelen en tradities. "Renacer" betekent "herboren" en zo voelt Fabian zich ook nu hij zijn droom heeft kunnen verwezenlijken.
Op de CD spelen veel muzikanten van Rumbata mee en tevens gast-zangeressen Yasmin Saavedra en Paulina May. Tip voor de salsa-dansvloer: no.7 "Te Anduve Buscando" met timbales-solo van Liber Torriente. De CD werd geproduceerd door Marc Bishoff, verder spelen mee Nils Fischer, Jaime Rodriguez, Armando Vital, Liber Torriente.
1. Renacer (4:15)
2. Vida mia (version salsa) (4:51)
3. Dile (5:14)
4. Amor Loco (3:37)
5. Sigue Sin Mi (5:33)
6. Hechizo (4:30)
7. Te Anduve Buscando (4:43)
8. Vida mia (version balada) (3:27)
9. Piensa en tí (4:51)
10. Donde nadie me ve (4:31)
11. Obsesión (4:13)
12. Baila mi música (3:59)