• Winkelwagen

    0 item(s)
    0,00

Recordando - Marco Toro Ensamble

Titel : Recordando

Artiest(en) : Marco Toro Ensamble

Genre : Salsa

Medium : CD

Jaar : 2007

Label : Merusa


€ 15,00

Stuks

De CD "Recordando" van het Toro Ensamble is een ode aan Sexteto Juventud, een salsa groep die in de jaren 70 erg populair was in Venezuela met een mix van salsa en pop. Ze gebruikten o.a. drums en electric guitar, later ook een een kenmerk van landgenoten Guaco. Sexteto Juventud stond o.l.v. Carlos `Tabaco` Quintana, die later ook furore maakte met Tabaco y sus Metales. Sexteto Juventud was een soort opleidings instituut voor beginnende latin muzikanten: zo zijn bijv. Alfredo Cutufla en ook zanger Javier Plaza ooit begonnen in deze "muziek-academie".
Het Toro Ensamble staat o.l.v de in Amsterdam woonachtige Venezolaanse percussionist Marco Toro. Op deze CD lead vocals by Javier Plaza, Nando Vanin, Luthson Godfried en Daniel Patrias, backing vocals by o.a. Alberto Caicedo. De muzikanten zijn naast Marco Toro, `Bulu` Viloria, Gregorio, Tyrone Collis, Anabel Febles, Marcos Gomez, Federico Olivares en Gerrit de Boer. Verder is Osdorp Posse frontman Def P te horen op 2 nummers met een leuke rap!
De muziek klinkt erg funky salsa-achtig, er zijn geen blazers, en maakt benieuwd naar eventuele live optredens. Er zijn 3 bonus tracks met meer latin-jazz achtige rumba invloeden, die terug gaan naar de Afrovenezuelan roots van bandleider Marco Toro.
1. Medley Juventud
2. Sandra Mora
3. Con Todas Las Banderas
4. El Boogaloo (feat. Def P)
5. Pa` La Guaira Me Voy
6. Baila Mi Ritmo
7. La Carcel (feat. Def P)
8. Un Pato
9. Mi Calvario
10. Caramelo Y Chocolate
Bonus tracks:
11. Rumbero Me Llama
12. Pa` Guatire
13. Culo` E Puya
 
“Al Sexteto Juventud de Venezuela, este sencillo homenaje les queremos brindar, con Marco Toro y Su Ensamble lo vamos a interpretar, para que toda mi gente no pare de bailar”
released January 1, 2007
Músicos
Marco Toro – Drums, percusión, vocal
J.C. Bolú Viloria – Bongo, Campana
Javier Plaza – Vocal
Nando Vanin – Vocal
Luthson Godfried – Vocal, Coros
Daniel Patriasz – Vocal
Alberto Caicedo – Coros
Raimundo Ceballos – Coros
Def P – Rap en 4 y 7
Gregorio – Bajo, Coro
Tyrone Collis – Baby Bass
Anabell Febles – Piano
Marcos Gomez – Piano
Federico Olivares – Guitarra Electrica, Cuatro Venezolano
Gerrit de Boer – Guitarra acustica