• Winkelwagen

    0 item(s)
    0,00

Cuba - Rhythms del Mundo

Titel : Cuba

Artiest(en) : Rhythms del Mundo

Genre : Cuba

Medium : CD

Jaar : 2006

Label : Polystar


€ 15,00

Stuks

Rhythms del Mundo is een cd uit 2006 waarop Ibrahim Ferrer en Omara Portuondo van de Buena Vista Social Club nummers speelden van verschillende bekende bands en artiesten. In enkele gevallen speelden deze artiesten ook zelf mee op het album als onderdeel van Artists` Project Earth.
1. Coldplay - Clocks
2. Jack Johnson - Better together
3. Arctic Monkeys - Dancing shoes
4. Dido & Faithless - One step too far
5. Ibrahim Ferrer - As Time Goes By
6. Coco Freeman ft. U2 - I Still Haven`t Found What I`m Looking For
7. Maroon 5 - She will be loved
8. Kaiser Chiefs - Modern way
9. Omara Portuondo - Killing me softly
10. Vania Borges ft. Quincy Jones - Ai no corrida
11. Sting - Fragilidad
12. Vania Borges - Don`t know why
13. Aquila Rose & Idana Valdes - Hotel buena vista
14. Coco Freeman ft. Franz Ferdinand - The Dark of the Matinée (Spaanstalige versie)
15. El Lele de Los Van Van - High and dry (bevat samples van Radiohead)
 
Een unieke samenwerking tussen leden van The Buena Vista Social Club en populaire artiesten als o.a. Chris Martin (Coldplay), Sting, Dido, Jack Johnson, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Maroon 5 en Bono.
Het album is een initiatief van Artists Project Earth (APE), dat al jaren strijdt voor een beter milieu en mensen informeert over het verband tussen klimaatveranderingen/opwarming van de aarde en natuurrampen. De opbrengst gaat naar slachtoffers van natuurrampen w.o. aardbevingen in Zuid-Oost Azie en Java, Tsunami in Zuid-Azie en Hurricane Katrina.
 
De CD Rhythms del Mundo Cuba is een heerlijke mix van afro-cubaanse klanken en westerse popmuziek. De opnamen vonden plaats in de Abdala Studios in Havana tussen april 2005 en juni 2006. Alle nummers werden opnieuw gearrangeerd door Demitrio Muniz en ingespeeld door leden van The Buena Vista Social Club w.o. Barbarito Torres, Amandito Vlades, Virgilio Valdes, Angel Terri Domech, Manuel Mirabal, Orlando Lopez `Chachaito` en de eerdergenoemde Demetrio Muniz. Tevens mocht Muniz gebruik maken van de originele banden. Het resultaat is zeer verrassend. Luister maar eens naar Dancing Shoes van The Arctic Monkeys, Fraglidad van Sting, Clocks van Coldplay, Modern Way van The Kaiser Chiefs en Better Together van Jack Johnson, die in de nieuwe versie allemaal een Cubaans sausje kregen. Tevens op dit album Killing me softly vertolkt door de bekende Cubaans zangeres Omara Portuonda en As time goes by, de laatste opname van de in Cuba zo geliefde zanger Ibrahim Ferrer, die in 2005 overleed.