• Winkelwagen

    0 item(s)
    0,00

Liber - Oswin Chin Behilia

Titel : Liber

Artiest(en) : Oswin Chin Behilia

Genre : Latin/Caribbean

Medium : CD

Jaar : 2009

Label : Otrabanda


€ 15,00

Stuks

De in 1938 op Curacao geboren zanger en gitarist Oswin Chin Behilia noemt zichzelf een wereldtroubadour. Zijn fans roemen hem om zijn bronzen stem. De nummers van deze Antilliaanse grootheid gaan veelal over het dagelijkse leven op zijn eiland: van de arme sloeber die ontslagen wordt tot en met een onmogelijke liefde. Oswin Chin Behilia weet deze problematiek een heerlijke Caribbean-Braziliaanse swing te geven.
Hij is een van de beste singer-songwriters van de Nederlandse Antillen en heeft de gift om hele simpele, aantrekkelijke en relaxte melodieén te componeren. Of hij nu alleen zingt of samen met zijn gerenommeerde band: je krijgt altijd prachtige muziek voorgeschoteld. Oswin "Chin" Behilia is op de Nederlandse Antillen "wereldberoemd". Zo schreef deze zanger, componist, gitarist, programmamaker, festivalorganisator en politicus-in-ruste klassieke nummers als "Plegaria" en "Sunú", liedjes die iedere Curacaonaar in zijn hart koestert. Nummers die ook in Nederland bekendheid kregen door de uitvoeringen van artiesten als bijvoorbeeld Izaline Calister en Randall Corsen. Op 1 en 8 mei jl. werd het lied "Plegaria" van Behilia vertolkt door operazangeres Tanja Kross, bij respectievelijk "De wereld draait door" en tijdens de herdenkingsdienst in Apeldoorn. Dit als troost voor de aangereden Antilliaanse dansgroep tijdens Koninginnedag. Chin Behilia was zeer actief in het NEE- kamp van het referendum van 15 mei 2009 dat werd gehouden over de staatkundige hervorming (waarbij Curacao een autonoom land wordt binnen het Nederlandse Koninkrijk). Behilia was meerdere malen op tournee in Nederland en was meerdere malen te zien en te horen op de Nederlandse televisie en radio.
Zijn derde cd op het Nederlandse label Otrabanda Records, getiteld "Liber" (Vrij) verscheen begin september jl. Zijn meest recente werk bevat ook protestliederen waarin Chin diep ingaat op de gevoelige politieke gebeurtenissen op Curacao. Voor muziekliefhebbers is de muziek van deze Antilliaanse troubadour een cadeautje. En (salsa)dansers komen ook ruimschoots aan hun trekken.
1. Zikinza
2. Buta La Pasta
3. Si Abo No T`el
4. Den Bo Kushina
5. Soketé
6. Liber
7. Ata Toni
8. Korupshon
9. Pasku Bashi
10. Di Malu En Peor
11. Sigi Traha E Bom
(25-10-2009)