• Winkelwagen

    0 item(s)
    0,00

Kandela - Izaline Calister

Titel : Kandela

Artiest(en) : Izaline Calister

Genre : Latin/Caribbean

Medium : CD

Jaar : 2012

Label : EZC


€ 18,90

Stuks

Izaline Calister - Kandela 2012 CD. De nummers op Kandela ("vuur") van Izaline Calister zijn doordrenkt van Latijns Amerikaanse invloeden. Naast voornamelijk eigen composities, uiteraard in haar vertrouwde Papiamento, zingt Izaline een aantal Latijns Amerikaanse evergreens in het Spaans. Verder kent het album een speciale versie van Cirkels van rapper Fresku, waarop Fresku dit keer speciaal voor Izaline rapt in het Papiamento.
The band: Marc Bischoff (piano), Yerman Aponte (bass), Ed Verhoeff (guitars), Enrique Firpi (drums), Yumarya Grijt (backing vocals), Julio Hernandez (sound engineer)
1. Aniversario
2. Damelo Aqui
3. Gracias A La Vida
4. Sosegá Ta Mihó
5. Bon Man`e Un Habon
6. De Repente
7. Kantika Di Despecho (Medley)
a. Lloraras
b. Usted Abusó
c. Despues De Ti No Hay Nada
d. Corazon Partio
8. Mi Sa
9. Pirata Di Amor
10. Sirkulo
11. Un Kurason
 
Na het ontvangen van een Edison 2009 voor haar album Speransa mag Izaline Calister zich met recht de ‘Koningin van de Antilliaanse muziek’ noemen. De in Groningen afgestudeerde zangeres, componiste en tekstschrijfster maakt al jaren indruk met haar prachtige zangstem en het combineren van jazz met Afro-Caribische muziek. De opvolger van Speransa heet Kandela (= vuur) en is opgedragen aan haar vader die in 2012 de respectabele leeftijd van 82 bereikte. Met dit album doet ze de sfeer herleven van de zondagmiddagen op de veranda in tropisch Curaçao, waar ze genoot van de Latijns-Amerikaanse muziek die haar ‘papi’ had uitgezocht: Cubaanse bolero’s, Braziliaanse bossa nova, Mexicaanse mariachi. Met vuur en passie zingt Calister in het Papiamento haar eigen songmateriaal dat helemaal beantwoord aan die Caribische sferen. Ook zingt ze de door Mercedes Sosa legendarisch geworden song Gracias A La Vida. Een verrassend nummer is Sírkulo (= Cirkels), dat ze schreef samen met rapper Fresku voor zijn album Maskerade en dat voor dit album in het Papiamiento werd vertaald. (SvdP)