• Winkelwagen

    0 item(s)
    0,00

Alive - Jennifer Tordjo Final Step

Titel : Alive

Artiest(en) : Jennifer Tordjo Final Step

Genre : Surinaams

Medium : CD

Jaar : 2003

Label : Umbrella


€ 7,90

Stuks

Jennifer Tordjo (J-To) feat. Final Step - Alive, 2003 CD
Het was lang niet voorgekomen dat een Surinaams nummer op vrijwel alle radiostations in Suriam op no. 1 in de hitparades gestaan heeft. "Lieve Schat" van Jennifer Tordjo deed het wel. De plaat kwam bij Radio 10 en Garuda meteen op de eerste plaats binnen en stond ook bij Bersama, Kankantrie, RP, B104, Apintie, SRS en Pertjaja enkele weken op no. 1. "Toen het nummer werd opgenomen had een ieder al een gevoel dat het iets speciaals zou worden." zegt Jennifer Tordjo zelf hierover. "De jongens van de groep (Final Step) zeiden meteen, "Jennifer dit wordt een hit."
Jennifer componeerde Lieve Schat zelf, en schreeft ook de tekst zelf. In de tekst heeft ze Nederlandse Sranantongo en Engels door elkaar geweven. "Het is de manier hoe we hier in Suriname praten", meent ze. "Er zijn zoveel verschillende bevolkingsgroepen. Als ik bijvoorbeeld met mijn moeder praat dan gebruik ik Nederlands, Javaans en Negerengels door elkaar. Als je op de radio naar een hindoestaans liedje luistert en `Ham Toke Tjaila` hoort dan weet je ook meteen dat het om een liefdes pokoe gaat. Ik zag het als een uitdaging om onze manier van praten in de tekst te verwerken en ben blij dat het goed ontvangen is. Maar ook als een lied in zijn geheel in een andere taal is dan mag dat je niet laten om ervan te genieten. Ik was daarom verrast toen ik hoorde dat Sajang, een Javaans nummer op de CD, nummer 1 stond bij Kankantrie."
Jennifer Tordjo komt uit een muziek familie. Haar vader was vroeger drummer en zanger, en al haar 3 broers en 4 zusters doen ook aan muziek. "We zitten verspreid over verschillende muziekgroepen. Een jongere broer van me speelt samen met me in Final Step, 1 van mijn zusters zingt voor Ultama en de anderen hebben ook allemaal hun eigen bands." Final Step, de groep waarvan Jennifer de voorzangeres is, is een typisch Surinaamse live band.
1. Firi bun
2. Addicted
3. Altijd trouw
4. Shake
5. Obsession
6. Alive "The story" 
7. Wasted dream
8. Kang mas
9. Lieve schat
10. Cucak rowoh [Trimo]
11. Zonder jouw
Bonus tracks:
12. Obsession
13. Addicted
14. Lieve schat